26 октомври 2019 г.: СЕМИНАР
Хронични автоимунни заболявания през призмата на споделения опит на ендокринолози и имунолози
Хашимото и инсулинова резистентност; Имунитет и хранителен интолеранс, имунитет и хронични вирусни инфекцииЗАЩО: За да изградим мост на сътрудничество между лекари и пациенти по въпросите на хроничните заболявания, да се информират пациентите за добри лекарски практики и нови видове изследвания, да постигнем навременна диагностика на и превенция на автоимунни процеси и техните усложнения.

Семинарът се организира "Български законник" ЕООД по инициатива на пациентската общност Хронични възпаления и причини. Медиен партньори на събитието е Medical News.

Дата на провеждане:

26 октомври 2019 г.

от 09:30 до 13:30 часа

гр. София
НДК, Зала "Люмиер"

пл. "България" №1
("Малкото НДК")


Може да заявите както участие на място в семинара, така и пълния видеозапис (времетраене 3 ч.)

ПРОГРАМА:
09:30 - 10:00 Регистрация 30 мин.
10:00 - 11:00 Модул 1
Лекция и дискусионен панел
60 мин. Проф. Малина Петкова
Ендокринолог Университетска болница “Лозенец”, София

Инсулинова резистентност и тиреоидит на Хашимото


Придобити специалности – вътрешни болести, ендокринология и метаболитни заболявания, социална медицина и здравен мениджмънт. Професионалната й биография е богата – била е началник на Клиниката по вътрешни болести към Университетска болница “Св. Анна” в София. Заемала е длъжността главен асистент в Клиниката по ендокринология към Александровска болница. След това става управител на Диабетен център “Св. Лука” в София, ръководи и Клиниката по ендокринология към Университетската болница в Плевен. В последните години завършва специализация в САЩ и практикува антиейджинг медицина.
11:00 - 11:15 Кафе пауза 15 мин. 
11:15 - 12:15 Модул 2
Лекция и дискусионен панел
60 мин. Гл. ас. д-р Екатерина Иванова-Тодорова
Лаборатория по клинична имунология (ЛКИ) на УМБАЛ „Св. Иван Рилски”, към катедра Клинична имунология на МУ-София

Хранителен интолеранс при пациенти със системни автоимунни заболявания и други хронични възпалителни състояния


Д-р Екатерина Иванова-Тодорова има 20 годишен опит в областта на Имунологията, а от 10 години работи в УМБАЛ „Св. Иван Рилски”, към катедра Клинична имунология на МУ-София. Д-р Екатерина Иванова – Тодорова е част от научен екип като участва като автор в 83 научни публикации в международни списания с импакт фактор, в български списания реферирани и индексирани в световноизвестни бази данни, както и 3 глави в международни книги. Тези публикации имат 453 цитирания от международни авторски екипи. Тя участва в 1 глава в университетски учебник - Автоимунните болести в клиничната практика и 1 Атлас: Имунофлуоресцентно определяне на антинуклеарни антитела – “Златният стандарт”, на който е редактор. Има участия на в над 96 национални и международни научни форуми. Участва в 16 научни проекти, финансирани от МУ – София, като на два от тях е ръководител, 12 научни проекти финансирани от фонд “Научни изследвания” на МОН, част от които са с международно участие.
12:15 - 12:30 Кафе пауза 15 мин. 
12:30 - 13:30 Модул 3
Лекция и дискусионен панел
60 мин. Доц. д-р Снежина Михайлова
УМБАЛ „Александровска“ ЕАД, София, Клиника по клинична имунология с банка за стволови клетки, Национален експертен център-първични имунни дефицити

Хронични вирусни инфекции или когато имунната система престане да пее приспивна песен


Завършва медицина през 1999 г. в Медицинския университет в София. Има призната специалност “Клинична имунология” от 2006 г. Придобива научно-образователна степен “Доктор” през 2007 г. с проучвания върху имуногенетиката на множествената склероза. Специализира в областта на имунологията и молекулярната биология през 2003 г. в САЩ, а през 2007 г. - в университета в Нотингам. Разработва и въвежда алгоритъм за молекулярна диагностика на митохондриалните заболявания. Специалист е в областта на Real-Time диагностика вкл. инфекциозни заболявания. От седем години се занимава с диагностиката и лечението на имунодефицитните заболявания. Научните й интереси са свързани с туморната имунология, имунодефицитите и невродегенеративните заболявания. Има над 50 публикации, научни съобщения и доклади.Член е на Българската асоциацията по клинична имунология и на Европейската асоциация по имунни дефицити.

Всеки модул ще бъде с продължителност 60 минути, от които 20 минути за въпроси от присъстващите.ВАРИАНТИ И ТАКСИ:

Моля, изберете желания вариант от чекбоксовете и попълнете Вашите данни по-долу
Цени:  
Участие на място (Получавате Входна карта за събитието) 40.00 лв.
Видеозапис (Получавате DVD диск. Безплатна куриерска доставка за България) 40.00 лв.
Цените са крайни.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: След попълване на тази форма ще получите Бланка за заявка, в която ще откриете данни за плащане. Ще може да платите във всеки клон на EASYPAY или по БАНКОВ ПЪТ. За Ваше удобство препоръчваме да разпечатате бланката за да може да я покажете на гишето при плащане.

ВАЖНО: в "Основание за плащане" не пропускайте да отразите номера на блнката, за да може да свържем плащането с вашата заявка.


1 ВАШИТЕ ДАННИ
Име и фамилия:
Мобилен телефон:
Е-mail:
Професия:
Адрес за доставка:
Град:
Пощ. код:
Коментари и въпроси:
Фирма за доставка:
2НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ
 
 
Град:
ДДС №:
Начин на плащане:
2 ЗАЩИТЕН КОД


 
Моля, изберете вид на фактурата:Желая да платя в: