Български законник Седмичен законник Главен счетоводител Експертис Семинар 2024 Настолник… 2024 Трудово право 2024 1000 въпроса… 2024
начало > в. Седмичен законник > 2024 > бр. 1, 8 - 14 януари 2024 г. > Трудов стаж по допълнителен трудов ...
в. Седмичен законник
бр. 1, 8 - 14 януари 2024 г.

Трудов стаж по допълнителен трудов договор

Отговаря Гошо МУШКАРОВ - д-р по икономика

   Счетоводител е в разрешен от работодателя неплатен отпуск за 1 година, през което време работи при друг работодател на различна длъжност. Ще се отчете ли отработеното по този договор време върху възнаграждението за трудов стаж и професионален опит при първия работодател, с който не е прекратил трудовото правоотношение.

   При ползване на неплатен отпуск за трудов стаж се зачитат до 30 работни дни от една календарна година. Този трудов стаж се отчита при определяне на допълнителното възнаграждение за трудов стаж и професионален опит. Ако неплатеният отпуск е продължил по-дълго, останалото време над 30-те работни дни може да се признае за трудов стаж и професионален опит по реда и при условията, определени в колективния трудов договор и вътрешните правила за работна заплата. Те трябва да са съобразени с чл. 12 от Наредбата за структурата и организацията на работната заплата.



Статия със свободен достъп